ePrivacy Officer

Nařízení ePrivacy nově upraví pravidla pro cookies, online marketing a ochranu elektronických komunikací. Posílí pravomoci dozorového úřadu (ÚOOÚ) a výrazně zvýší pokuty. Získejte know-how a konkurenční náskok v kurzu od auditorů TAYLLORCOX.

Virtual Training nebo e-Learning?

Máme dostatečnou flexibilitu, takže vybírat můžete jak prezenční termíny, tak online kurzy.

Zkuste živý kurz virtuálně

Komu je ePrivacy kurz určen

Máte webové stránky, využíváte na nich cookies? Spolupracujete se sociálními sítěmi nebo dalšími subjekty, které nabízí online cílenou reklamu? Posíláte svým zákazníkům obchodní nabídky mailem? Pak je kurz určen právě pro vás. 

ePrivacy nařízení je určeno všem, kteří využívají

  • Elektronickou komunikaci se zákazníky
  • Maily, SMS, aplikace WhatsApp, Viber, atd.
  • Elektronicky přenášené data a související metadata
  • Cookies a další nástroje pro fungování www stránek
  • Role spolupracuje, nebo zastává pozici GDPR Pověřence
eprivacy workshop

Co vás kurz naučí

  • Určit pravidla pro využívání jednotlivých kategorií cookies
  • Identifikovat nedostatky v online či elektronickém marketingu
  • Definovat oblasti, na které ePrivacy nařízení v organizaci dopadne
  • Nastavit cookies a další nástroje + jejich kategorie podle ePrivacy nařízení
  • Aktualizovat ochranu os. údajů s přesahem do GDPR, ZoKB, ISMS - ISO 27001

3 kroky k vyřešení ePrivacy

Přistupujeme

Není čistě právní, ani (pouze) IT záležitost

Pro správnou implementaci je nutné zmapovat současný stav online nástrojů na webu a komunikaci s klienty.

Upravit technické fungování, souhlasy a informační dokumenty.

Zohlednit ePrivacy v celkovém systému řízení rizik, compliance management systému a procesu pro řízení informační bezpečnosti.

k implementaci

ePrivacy výrazně mění pravidla využívání cookies

Ty jsou ale nezbytná pro fungování webových stránek, mobilních aplikací, jejich zabezpečení a marketing.

Vyhnout se pokutám až 20 milionů euro nebo 4 % z ročního obratu celé skupiny, znamená přistoupit k ePrivacy komplexně a nezapomenout na žádnou oblast, ani komunikační nástroj.

prakticky

V kurzu ePrivacy Intro vše na praktických příkladech

Ukážeme vám srozumitelně, jak se na nová pravidla podívat z pohledu práva, procesů a technologií. 

Projdeme také možnosti, jak využít toho, co již organizace má implementováno.

A propojí do do ekosystému od GDPR přes ISMS, aby zavedení ePrivacy nařízení bylo efektivní a rychlé. 

Harmonogram ePrivacy

9:00 – 10:30

Úvod do ePrivacy

  • Vymezení oblastí
  • Vztah k dalším předpisů
  • Na co ePrivacy nedopadá?

Působnost

  • Místní působnost
  • Negativní omezení působnosti

Ochrana e-komunikace

  • Důvěrnost
  • Právní důvody ke zpracování
  • Přístup k obsahu komunikace
  • Zpracování souvisejících metadat
  • Zabezpečení a ochrana dat o e-komunikaci

10:30 – 10:45

Coffee break

10:45 – 12:15

Cookies - Ochrana koncových uživatelů

Právní tituly zpracování cookies

  • Zajištění služby
  • Služby vyžádané uživatelem
  • Bezpečnost webových stránek
  • Souhlas, náležitosti a prokazování
  • Další možnosti zpracování a povinosti
  • Cookies pro další účely a test slučitelnosti
  • Anonymizace a pseudonymizace získaných informací

12:15 – 13:15

Lunch Menu | Oběd

 13:15 – 14:45

Marketingová komunikace

  • ePrivacy vs přímý marketing
  • Zasílání nabídek se souhlasem
  • ePrivacy pro klienty či zájemce
  • Povinné náležitosti marketingové nabídky

Další povinnosti

Práva při využití hlasových služeb

  • Blokování příchozích volání
  • Uvedení a omezení identifikace

Veřejně dostupné seznamy

  • Práva uživatelů
  • Povinnosti těch, kdo seznamy vytvářejí

14:45-15:00

Coffee break

15:00 – 16:30

Dozor a pokuty

Kdo bude vykonávat dozor?

  • Český telekomunikační úřad
  • Úřad pro ochranu osobních údajů
  • Zapojení EU sboru pro ochranu os. údajů

Pokuty ePrivacy

  • Hromadné žaloby
  • Soudní ochrana uživatelů
  • Požadavky na náhradu škody
  • Narušení soukromí elektronických komunikací

Přesahy do dalších oblastí

Vztah k GDPR a ochraně osobních údajů

  • Souhlas
  • Práva uživatel
  • Informační povinnost
  • Anonymizace a pseudonymizace
  • Zapojení Pověřence pro ochranu osobních údajů

Compliance management system

  • Analýza compliance rizik
  • Zahrnutí ePrivacy do compliance management systemu

Informační bezpečnost

  • Dopad na GDPR
  • ePrivacy vs. kyberbezpečnost
  • výjimka cookies při zajištění bezpečnosti

Vysvětlíme, co implementace nového evropského nařízení ePrivacy znamená z pohledu právního, procesního, ale i IT technologií pro organizace jako je ta Vaše.

Nezbytná orientace pro zaměstnance odpovědné za marketing, komunikaci se zákazníky, webové prezentace a mobilní aplikace, Compliance officery a odpovědné managery.

  • Délka bloku 90 minut
  • Vyučovacích hodin 8 hodin
  • Občerstvení Ano
  • Zkouška Ne
  • Předpoklady

    Základní znalost GDPR, ePrivacy výhodou, ikoliv podmínkou.

František Nonnemann

Tématice práva a praxe zpracování a ochrany osobních údajů věnuje již déle než deset let. Po vystudování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze působil řadu let ve vedoucích pozicích na Úřadu pro ochranu osobních údajů, mj. jako vedoucí právního oddělení. 

Podílel se rovněž na přípravě akreditovaného kurzu Pověřenec pro ochranu osobních údajů, je autorem Příručky pro pověřence, věnuje se i rozvoji dalších GDPR služebvzorových dokumentů, metodik, vytvořil online bezplatný nástroj pro GDPR Audit a nyní spolupracuje v pracovní skupině pro certifikaci v rámci GDPR Compliance.

Nelze opomenout ani aktivní činnosti v evropských pracovních skupinách pro ochranu osobních údajů i na mezinárodních kontrolních aktivitách. Je spoluautorem komentáře k zákonu č. 110/2019Sb., o ochraně osobních údajů, i komentáře k GDPR, stejně jako řady odborných článků.

  • 2016 - nyní | Auditor (TAYLLORCOX)
  • 2019 - nyní | Compliance & Operational Risk Manager (MALLPay)
  • 2016 - 2019 | GDPR Pověřenec (Moneta)
  • 2009 - 2016 | ÚOOÚ: právní odd.
  • 2006 - 2009 | ÚOOÚ: tajemník dozoru
  • 2000 - 2006 | Právnická fakulta UK v Praze

Vít Lidinský

  • Od roku 2012 vykonává praxi soudního znalce z oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady, se zvláštní specializací na informační systémy a ochranu osobních údajů.
  • Více jak 5 let byl vedoucí odd. a vrchní ředitel na Ministerstvu Informatiky, Ministerstvu zahraničních věcí České republiky a Státní pokladně Centrum sdílených služeb (odbory ICT).
  • Vystudoval Provozně Ekonomickou fakultu, obor informační managemen - ČZU. Zde získal postupně magisterský (Ing.) a doktorský titul (Ph. D.)

Potřebujete rychlou odpověď na otázku? Neváhejte nám napsat a zeptat se. Umíme pomoci s řadou případných problémů. Praktické tipy a rady získáte přímo od našich Auditorů. Je to tak jednoduché. Stačí položit dotaz.

ePrivacy aktuálně

Po GDPR přichází ePrivacy nařízení. Utáhne uzdu elektronické komunikaci?

Po GDPR přichází ePrivacy nařízení. Utáhne uzdu elektronické komunikaci?

Vyšši pokuty. Lepší ochrana elektronické komunikace a uživatelů skrz cookies. Restrikce v zasílání marketingu. To vše ePrivacy výrazně zreguluje. Je na co se připravit? A jak?

Zobrazit celý článek

Kritický update: GDPR v roce 2021+

Kritický update: GDPR v roce 2021+

28. ledna si již řadu let připomínáme Mezinárodní den ochrany osobních údajů. I letos to jistě je vhodná příležitost na chvíli se zastavit a s odstupem zhodnotit aktuální vývoj praxe i právního...

Zobrazit celý článek

Vyřešte navždy GDPR pro eshop, či webové stránky

Vyřešte navždy GDPR pro eshop, či webové stránky

GDPR poradna dlouholetého vedoucího pracovníka právního oddělení ÚOOÚ, tentokrát na téma internetových prezentací a elektronických obchodů.

Zobrazit celý článek

Jak kurz hodnotí absolventi?

V čem jsou naše reference výjimečné? Nejsou to jednorázové akce. K nám se lidé vrací rádi a nezavírají před námi dveře.

Podívejte se na úplný seznam referenčních klientů, kteří na nás nedají dopustit.

Vaše hodnocení
*****

Chcete to připravit na míru? Kontaktujte nás!

Zavolejte nám a my vám poradíme.

Jsme vám k dispozici na telefonním čísle +420 222 553 101 vždy od pondělí do pátku: 9:00 - 17:00.

*položky označené hvězdičkou jsou povinné

Chcete získat dárek k narozeninám?