7 důvodů proč i vy potřebujete kurz Certified Ethical Hacker

Zapomeňte na investici do realit, zlata, Bitcoinů. Jestli něco roste raketovým tempem, tak kybernetická bezpečnost. Kam investovat několik desítek tisíc a zajistit si výnos v tisících procent, akcelerovat kariéru a být u zaměstnavatelů skutečně žádaný? Tuhle zkratku si zapamatujte: C|EH. Ještě o ni hodně uslyšíte.

Když se bavíme o tom, proč je dobré získat nějaké ty základy kybernetiké bezpečnosti, myslíme tím nejčastěji základy etického hackingu.

Kdyby tuhle minimální znalost měli všichni ti, kteří se motají kolem IT projektů a snaží se digitalizovat firmy, procesy (myslím tím vývojáři, manažeři projektů, IT architekti, šéfové Chief Security Officer (CSO), nebo Chief Information Officer (CIO), svět by byl mnohem bezpečnější.

Malware Ransomware


Situace kolem "New Normal" způsobená pandemií sice urychluje digitální transformaci ve všech odvětvích, ale má to i své stinné stránky. IT bezpečnost čelí novým výzvám a skrytým hrozbám. A to v masivním měřítku. V TAYLLORCOX vidíme největší problém toho, že se nejdříve něco postaví, spustí a až za provozu zjišťuje, jak děravé a nezabezpečené to vlastně je.

Základní program, kterým by měl začít každý, kdo to myslí s kybernetickou bezpečností vážně je Certified Ethical Hacker (C|EH). Vzhledem k častým dotazům, tady máte TOP důvody, proč by tato certifikace měla být i ve vašem CV.


CERTIFIED ETHICAL HACKER (C|EH) v 11

Důvodů, proč se tato certifikace stala synonymem kybernetické bezpečnosti je mnoho. Každý rok investuje do aktualizací vzdělávacích programů pro základní i pokročilý ethical hacking, penetrační testování a další oblasti.

1) Nejkomplexnější kurz

Certified Ethical Hacker (C|EH) se skládá z 20 modulů, jako je Malware, Sociální inženýrství, Kryptografie, Sniffing a další. Jde o jedinečnou šanci, jak si vyzkoušet až 340 útočných technik, které používají Hackeři a profesionálové v oblasti informační a kybernetické bezpečnosti.


2) Výuka ve virtuálních laboratořích

V rámci kurzu získáte příručku, scripta, ale na výuku z powerpointu zapomeňte. Vše probíhá ve virtuálních laboratořích, které simulují fiktivní organizaci, sítě, servery, služby, aplikace, ochranné prvky jako firewally a další oblasti. Můžete si tak vyzkoušet veškeré hackerské techniky a přitom v bezpečném "virtuálním prostředí".

A nebude jen vymýšlet útoky, ale hlavně se zabývat tím, jak se proti nim chránit. Čeká vás analýza útoků, penetrační testování jako součást vývoje produktů a služeb, nejnovější hackerské nástroje, resp. 2285 nejnovějších nástrojů pro testování zranitelnosti aplikací a operačních systémů jako jsou Windows (včetně verze pro Servery), Linux, Ubuntu, Android, Kali a další…

3) Ing. titul a globální Cyber Security Standard

Certifikace EC Council je uznávaná širokou odbornou veřejností. V soukromém i veřejném sektoru jde defacto o standard. Společnosti jako Deloitte, IBM, Ernst Young, zpravodajské agentury jako Pentagon, FBI... Ale už i české zpravodajské složky, Policejní presidium a Ministerstva se vydávají stejným směrem.

4) Buďte první, kdo zná nejnovější zranitelnosti

Certified Ethical Hacker (C|EH) má jeden velice zajímavý modul, který nejspíš nenajdete u žádného jiného kurzu na toto téma. A když už ano, tak ne v tak vyspělé formě. Věnuje se analýze zranitelností. Jde o praktickou výuku zranitelností za účelem identifikace slabých míst a nízké úrovně bezpečnosti v koncových systémech, sítích, aplikacích.

5) Komplexní Malware Analysis program

Těšit se můžete na všechny typy škodlivého softwaru, včetně virů, spyware, phisingu, trojských koní a dalších červíků, kteří se snaží vykrást identitu, osobní údaje, platební karty a další data o uživatelích, která jsou na černém trhu doslova ekvivalent zlata.

Naučíte se kód extrahovat, analyzovat a s pomocí reverzního inženýrství identifikovat zdroj, určit potenciální dopady nebezpečnosti. Přesně tohle jsou zásadní dovednosti každého Etického Hackera.

6) Nejmodernější hackerské nástroje z vás udělají mistra v oboru

Certified Ethical Hacker neustále aktualizuje seznam nejnovějších trendů v oblasti kybernetické bezpečnosti a dostupných nástrojů. Získáte tak přístup k nejnovější systémům pro detekci a prevenci před ransomware, malware, bankovních hrozeb, botnetů, IoT, mobilních platforem… Tím knihovna hackerských nástrojů zdaleka nekončí. Získáte nástroje, které jsou nezbytné pro penetrační testování napříč operačními systémy. 

7) Ethical Hacker patří mezi nejlépe placené pozice

Jaká je návratnost investice? Řeknu to jinak: jestli něco roste raketovým tempem, tak CEH. Vzhledem k digitalizaci všech odvětví a tím i rostoucím hrozbám poptávka po Ethical Hackerech převyšuje nabídku. Tyhle pozice jsou sice náročné na udržení si znalostí, ale na druhou stranu mají nejvyšší odměny. Průměrný plat Ethical Hackera je podle průzkumu IT Salary Report někde kolem 1,9mil. korun ročně. 

Pokud přemýšlíte, do čeho investovat nějaké peníze a čas… Tohle je vklad, který se neskutečně vyplatí. Výnosy jsou v řádech tisíců procent oproti vkladu, který investujete. A bez rizika.

Certified Ethical Hacker >

Chcete získat dárek k narozeninám?