PRINCE2 Agile je tu!

Upgrade na “agilní verzi” je reakcí na fakt, že svět se celkově zrychlil. Pokud je to jen trochu možné, snažíme se své manažerské plány řídit přes projekty. Agilně.

Proč potřebuje PRINCE2 akcelerátor Agile?

Stanovené cíle jsou často nepřesné, v průběhu projektu se navíc mění. Projekty již nejsou černobílé, stále častěji svým charakterem spadají částečně do PRINCE2, ale obsahují také agilní požadavky.

Za posledních 7 let, kdy byla představena aktuální verze PRINCE2 se z metodiky stal celosvětově nejrozšířenější a mezi manažery uznávaný standard. Navíc s prestižní certifikací PRINCE2® Foundation a Practitioner. Proč tedy měnit něco, co dobře funguje, navíc u velkých i malých projektů?

Projekty již nejsou černobílé (strukturovaný přístup vs. agilní). Stále častěji svým charakterem tyto projekty vnáší do strukturovaného řízení také agilní požadavky.

Upgrade na “agilní verzi” je reakcí na fakt, že svět se celkově zrychlil. Pokud je to jen trochu možné, snažíme se své manažerské plány řídit přes projekty. Realizaci musíme zvládat v stále kratších termínech. Stanovené cíle jsou často nepřesné, v průběhu projektu se mění, nebo upřesňují.

PRINCE2 + Agile = to nejlepší z obou standardů

Častou otázkou je, zda může kombinace Agile + PRINCE2 fungovat? Autor metodiky Keith Richards (ikona v agile světě)  tento úkol zvládl se svým týmem dokonale. Podařilo se odstranit všechna potenciální rizika, která plynou ze spojení obou metodik.

Agilní a procesní techniky se navzájem fantasticky doplňují  a to způsobem, který v praxi skutečně zlepšuje projektovým manažerům řízení zapeklitých projektů. Svět projektového řízení se mění a PRINCE2 s ním.

Přemýšlíte, zda je PRINCE2 Agile™ vhodný i pro vaše projekty?

Prakticky lze zájemce rozdělit do 2 skupin. Ti, kteří již nyní využívají agilní techniky (Lean, Kanban, Scrum..), ale chtějí si osvojit komplexnější a praktičtější metodiku pro řízení projektů. Druhá skupina je zastoupena absolventy PRINCE2® Practitioner, kteří hledají možnosti jak reagovat na současné turbulentní projekty, které obsahují agilní prvky. 

  • Naučíte se využívat agilní principy ve správných situacích. Ale ukážeme vám i příklady, kdy byste neměli agilní techniky využívat - např.: chcete, aby váš projekt zaměřený na kybernetickou ochranu byl řízen agilně? Předpokládáme, že ne :-) 
  • PRINCE2 Agile je prominentní certifikát pro PRINCE2 Practitionery, kteří chtějí potvrdit svoji profesionalitu a znalost aktuálních metodik v oblasti řízení projektů. 

PRINCE2 Agile™ Intro

Přínosy PRINCE2 Agile™ a kombinace strukturované / agilní metodiky v organizaci

Organizace se snaží být výkonnější, učí se lépe využívat dostupné zdroje. To dokazuje i trend stále většího počtu vysokoškolských absolventů, kteří si na univerzitě osvojili projektové řízení PRINCE2 a po studiu již pracují na projektech (mezi nejaktivnější partnery TAYLLORCOX patří ČZU a ČVUT).

Projektový manažer si potřebuje osvojit užitečné návyky. Agilní techniky přinášejí do strukturované metodiky PRINCE2 komplexnější a variabilnější způsoby, jak se vypořádat s měnícími se požadavky, vývojem produktů a služeb. Výhodnější cenu na trhu nenajdete, přihlašte se ještě dnes!

Chcete získat dárek k narozeninám?