GDPR Intro

V ČR unikátní kurz General Data Protection Regulation (GDPR) o ochraně osobních údajů. Klíčové povinnosti i praktická implementace EU Nařízení 2016/679 se zkušenostmi z projektů i tvorby GDPR Dokumentace.

Chcete porovnat s dalšími kurzy?

Filtrování nabídky kurzů

Měna | EUR

Školení na míruna Vašem pracovišti
Místo Individuální
Délka 1 den
Jazyk Česky
Proškolení v místě Vašeho pracoviště
Cena Individuální
18Říjen 2019Pátek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 4 071 Kč
Cena bez DPH 3 000 Kč
21Listopad 2019Čtvrtek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 4 071 Kč
Cena bez DPH 3 000 Kč
19Prosinec 2019Čtvrtek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 4 071 Kč
Cena bez DPH 3 000 Kč
24Leden 2020Pátek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 4 071 Kč
Cena bez DPH 3 000 Kč

Koho se týká GDPR

Na koho se vztahuje ukazuje nejlépe tato GDPR infografika > 

Kurz je určen všem, kteří hledají více, než jednostraný výklad z pohledu právníků, zákonodárců, či dalších, jednostraně profilovaných rolí. 

GDPR Intro™ je svým zaměřením vhodný i pro ty z vás, kteří při své pracovní činnosti přicházejí do styku se zpracováváním, nebo uchováváním osobních údajů.
  • Více než výklad Evropského nařízení
  • Odnesete si veškeré znalosti potřebné k zavedení GDPR do organizace
  • Získáte komplexní soubor dovedností (procesy, legislativa, technologie)
Koho se týká GDPR

Cíle kurzu

  • První kroky k mapování a kontrole dat
  • Narušení dat - jak se připravit, reagovat a chránit
  • Dopady GDPR na procesy a technologie v organizaci
  • Roadmapa (postup implementace) k zajištění shody s GDPR
  • Jmenování a povinnosti Pověřence pro ochranu osobních údajů

Benefity kurzu

Proč GDPR Intro? Zde se můžete zeptat na cokoli!

Představuje více než obecný výklad problematiky ochrany osobních údajů. Jde o exkluzivní manažerský průřez mezinárodně akreditovaným kurzem Data Protection Officer zaměřený na technické, procesní i strategické změny z praktického pohledu.

Data Protection Officer, resp. v ČR Pověřenec pro ochranu osobních údajů, byl ve spolupráci s advokátní kanceláří Rowan Legal homologován do českého legislativního prostředí. Tento tým vydal také první praktický komentář k GDPR, který si můžete objednat. 

Co jsme si pro vás v rámci kurzu připravili?

  • Příklady vypořádání se s GDPR v organizaci
  • Znalosti potřebné k zavedení GDPR do organizace
  • Komplexní soubor doporučení (procesní, technické, legislativní)
gdpr zpracování osobních údajů tipy

Harmonogram

  • 13:00 – 14:30

    Úvod do GDPR

    • Definice Rolí
    • EU Nařízení vs. Legislativa
    • Povinnosti při ochraně osobních údajů
  • 14:30 – 14:45

    Coffee Break

  • 14:45 – 16:45

    GDPR Scope

    • Osobní a citlivá data
    • Zásady procesů GDPR
    • Principy zpracování dat

    Odpovědnosti

    • Principy GDPR v praxi
    • Struktura a obsah osobních dat
    • Nová pravidla pro zpracovávání dat
    • Nová pravidla pro schromažďování dat
  • 16:45 – 17:15

    DPO

    • Sankce
    • Reporting
    • Práva a povinnosti
    • Navazující kurz DPO

Vyvětlíme, co implementace nového evropského nařízení o ochraně osobních údajů znamená z pohledu právního, procesního, ale i IT technologií pro organizace, jako je ta Vaše.

Ukážeme vám ve strukturované podobě, co nařízení GDPR znamená pro správce, zpracovatele, manažery a top management.

  • Délka bloku 90 minut
  • Vyučovacích hodin 4 hodin
  • Občerstvení Ano
  • Zkouška Ne

František Nonnemann

Tématice práva a praxe zpracování a ochrany osobních údajů věnuje již déle než deset let. Po vystudování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze působil řadu let ve vedoucích pozicích na Úřadu pro ochranu osobních údajů, mj. jako vedoucí právního oddělení. 

Podílel se rovněž na přípravě akreditovaného kurzu Pověřenec pro ochranu osobních údajů, je autorem Příručky pro pověřence, věnuje se i rozvoji dalších GDPR služebvzorových dokumentů, metodik, vytvořil online bezplatný nástroj pro GDPR Audit a nyní spolupracuje v pracovní skupině pro certifikaci v rámci GDPR Compliance.

Nelze opomenout ani aktivní činnosti v evropských pracovních skupinách pro ochranu osobních údajů i na mezinárodních kontrolních aktivitách. Je spoluautorem komentáře k zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, i komentáře k GDPR, stejně jako řady odborných článků.

  • 2016 - nyní | TAYLLORCOX: GDPR Auditor
  • 2016 - nyní | Moneta: Pověřenec
  • 2009 - 2016 | ÚOOÚ: právní odd.
  • 2006 - 2009 | ÚOOÚ: tajemník dozoru
  • 2000 - 2006 | Právnická fakulta UK v Praze

Vít Lidinský

Ing. Vít Lidinský, Ph.D. je vedoucí komise pro akreditaci GDPR v oblasti produktů, procesů, služeb a také personálních osvědčení Data Protection Officer

Aktivně působí jako Lead Auditor pro standardy ISO/IEC 27001 (Information Security Management System), BS 10012 (Personal Information System) GDPR a eIDAS. V neposlední řadě vykonává praxi soudního znalec v oboru.

  • Od roku 2012 vykonává praxi soudního znalce z oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady, se zvláštní specializací na informační systémy a ochranu osobních údajů.
  • Více jak 5 let byl vedoucí odd. a vrchní ředitel na Ministerstvu Informatiky, Ministerstvu zahraničních věcí České republiky a Státní pokladně Centrum sdílených služeb (odbory ICT).
  • Vystudoval Provozně Ekonomickou fakultu, obor informační managemen - ČZU. Zde získal postupně magisterský (Ing.) a doktorský titul (Ph. D.)

Potřebujete rychlou odpověď na otázku? Neváhejte nám napsat a zeptat se. Umíme pomoci s řadou případných problémů. Praktické tipy a rady získáte přímo od našich Auditorů. Je to tak jednoduché. Stačí položit dotaz.

Luboš Trojan

Své bohaté zkušenosti získával na auditorských, manažerských a vedoucích pozicích ve společnostech, jako je

  • Kapsch
  • Český Telecom
  • Lucent Technologies a další..

Jan Cuřín

Absolvent ČVUT FEL, následně poradce s mezinárodním přesahem v oblasti implementace a optimalizace systému řízení informační (ITSM) a kybernetické (ISMS) bezpečnosti. Získané zkušenosti aplikuje z pozice akreditovaného Lead Auditora v oblastech IT Service Managementu, ISMS a GDPR.

Potřebujete rychlou odpověď na otázku? Neváhejte nám napsat a zeptat se. Umíme pomoci s řadou případných problémů. Praktické tipy a rady získáte přímo od našich Auditorů. Je to tak jednoduché. Stačí položit dotaz.

Hledáte více, než školení?

+10 let zkušeností TAYLLORCOX s ochranou osobních údajů ve 4 krocích

#1. GDPR Audit Tool

Udělejte si audit shody s GDPR v profesionální kvalitě a zdarma. Výstupy vám ukáží co a v jakém rozsahu upravit.

Zahájit audit >

#2. GDPR vzory dokumentace

GDPR Accelerator Toolkit™ je sada všech klíčových dokumentů, která nám šetří čas na velkých i malých projektech.

Pořídit dokumentaci >

#3. Příručka pro DPO

Praktická příručka pro Pověřence na ochranu osobních údajů se zabývá profesionální přípravou na roli "Pověřence" 

Zakoupit knihu >


Další GDPR služby >

GDPR aktuálně

​ISO 27701. Nový standard pro systém ochrany osobních údajů a certifikaci GDPR

​ISO 27701. Nový standard pro systém ochrany osobních údajů a certifikaci GDPR

GDPR je s námi již více, než rok Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, GDPR, je již plně účinné déle než rok. Od letošního dubna máme i nový zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů,...

Zobrazit celý článek

Bezpečnostní hrozby a rizika kamerových systémů v době GDPR

Bezpečnostní hrozby a rizika kamerových systémů v době GDPR

Provozování kamerových systémů, jejichž účelem je identifikace konkrétních fyzických osob, je podle ustáleného výkladu Úřadu pro ochranu osobních údajů i soudů považováno za zpracování osobních údajů.

Zobrazit celý článek

Vyřešte navždy GDPR pro eshop, či webové stránky

Vyřešte navždy GDPR pro eshop, či webové stránky

GDPR poradna dlouholetého vedoucího pracovníka právního oddělení ÚOOÚ, tentokrát na téma internetových prezentací a elektronických obchodů.

Zobrazit celý článek

★ GDPR Dokumentace (šablony i vzory)

★ GDPR Dokumentace (šablony i vzory)

Věděli jste, že máte povinnost na vyžádání předložit GDPR Dokumentaci Úřadu pro ochranu osobních údajů, v rámci principu doložitelné odpovědnosti?

Zobrazit celý článek

GDPR DPO se zařadil do TOP 10 nejžhavějších pracovních nabídek

GDPR DPO se zařadil do TOP 10 nejžhavějších pracovních nabídek

Poptávka po odbornících v oblasti ochrany osobních údajů stále stoupá. V tomto roce jich bude chybět až 75tisíc.

Zobrazit celý článek

Metodika posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (DPIA)

Metodika posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (DPIA)

GDPR přináší řadu nových postupů pro zajištění souladu zpracování osobních údajů s právními požadavky. Například Posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (Data Protection Impact Assesment, DPIA),...

Zobrazit celý článek

3 klíčové zdroje na implementaci GDPR ve zdravotnictví

3 klíčové zdroje na implementaci GDPR ve zdravotnictví

Poskytovatelé zdravotních služeb musí chránit osobní údaje. V případě sporu, či kontroly doložit plnění GDPR. Tyto 3 tipy by vám neměli uniknout!

Zobrazit celý článek

Víte, že... ISO 27001 výrazně usnadní implementaci GDPR?

Víte, že... ISO 27001 výrazně usnadní implementaci GDPR?

ISO 27001 má s GDPR mnoho společného. Určitě víc, než se vám na první pohled zdá. Jak může ISO 27001 pomoci se zajištěním shody EU Nařízením GDPR?

Zobrazit celý článek

Ignorujete pozici Pověřence, protože se na vás přímo nevztahuje? Děláte chybu!

Ignorujete pozici Pověřence, protože se na vás přímo nevztahuje? Děláte chybu!

Nevztahuje se na vás povinnost pověřence, proto se jím nemusíte zabývat? Omyl. Informace a zejména ty, které mají povahu osobních údajů, jsou cenným aktivem každé organizace. A GDPR nařízení se...

Zobrazit celý článek

GDPR Audit Tool

GDPR Audit Tool

Připravte se na nové nařízení o ochraně osobních údajů, které vstoupí v platnost 25. května 2018 s Auditním nástrojem, který vyvinul certifikační orgán TAYLLORCOX. Nástroj je zatím dostupný zdarma!

Zobrazit celý článek

Jakou kvalifikaci a jaký kurz potřebuje Pověřenec pro ochranu osobních údajů?

Jakou kvalifikaci a jaký kurz potřebuje Pověřenec pro ochranu osobních údajů?

Má to být právník, nebo je lepší agendu delegovat na IT? Jakou roli hraje HR, Marketing, Interní Audit? Kdo má nejlepší předpoklady stát se DPO?

Zobrazit celý článek

10 nejčastějších omylů o GDPR

10 nejčastějších omylů o GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zpracoval desatero nejčastějších omylů či zavádějících tvrzení o obecném nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). 

Zobrazit celý článek

Poslední měsíce do platnosti GDPR

Poslední měsíce do platnosti GDPR

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), vstoupí v platnost za méně než rok. Euro komisařka Věra Jourová vydala zajímavé tiskové prohlášení.

Zobrazit celý článek

Jak splnit nová pravidla GDPR?

Jak splnit nová pravidla GDPR?

Po veřejné správě, ale i soukromých společnostech se vyžaduje mj. zřízení pozice Data Protection Officer (DPO), Pověřenec pro ochranu osobních údajů.

Zobrazit celý článek

Jste připraveni na GDPR? Ukážeme vám, jak na to.

Jste připraveni na GDPR? Ukážeme vám, jak na to.

GDPR (General Data Protection Regulation). Mj. zavádí povinnou pozici Data Protection Officer a další.

Zobrazit celý článek

To musíte mít

Stáhněte si do mobilu svoji aplikaci dřív, než přijdete na kurz

Bezplatná mobilní aplikace pro manažery. Výkladový a překladový slovník, auditní nástroj.

Kromě auditního nástroje pro ochranu osobních údajů zde využijete konsolidované termíny a definice tisíců manažerských výrazů v oblasti řízení projektů, programů, portfolia, rizik, enterprise architektury, bezpečnosti a ochrany osobních údajů a dalších:

  • PRINCE2®, MSP®, MoP®
  • MoR®, ISMS, GDPR, ZokB
  • TOGAF, ArchiMate, ITIL &  ITSM a mnoho dalších

iOS, Android slovník >

GDPR audit zdarma online

Jak kurz hodnotí absolventi?

V čem jsou naše reference výjimečné? Nejsou to jednorázové akce. K nám se lidé vrací rádi a nezavírají před námi dveře.

  • GDPR Anonymizováno
  • 20.09.19
  • Freelancer

Splnilo očekávání.

  • GDPR Anonymizováno
  • 20.09.19
  • Vysoká škola chemicko-technologická

Souhlasí poměr cena a výkon. Oceňuji profesionalitu vyučujícího.

  • Eva F.
  • 20.09.19
  • Ministerstvo práce a sociálních věcí

Velmi dobrý.

  • Iva M.
  • 20.09.19
  • Všeobecná fakultní nemocnice

Fantastický úvod do problematiky GDPR se spoustou příkladů u praxe.

  • GDPR Anonymizováno
  • 26.08.19
  • Freelancer

Uspokojující. 

  • GDPR Anonymizováno
  • 26.08.19
  • Česká pojišťovna

Intro kurz obsahoval dostatečné množství informací k dané tématice. 

  • GDPR Anonymizováno
  • 26.08.19
  • Freelancer

Super.

  • GDPR Anonymizováno
  • 16.08.19
  • Freelancer

Kurz byl srozumitelný, dobře vedený, splnil očekávání. 

  • GDPR Anonymizováno
  • 16.08.19
  • Ministerstvo vnitra

Kurz považuji za vysoce přínosný nejen z profesního hlediska, ale i v rámci osobního rozvoje. Lektor měl výborný způsob prezentování.

  • Patrik N.
  • 16.08.19
  • Freelancer

Perfektní úvod do GDPR.

Zobrazit dalších 10 recenzí absolventů

Podívejte se na úplný seznam referenčních klientů, kteří na nás nedají dopustit.

Vaše hodnocení
*****

Chcete to připravit na míru? Kontaktujte nás!

Zavolejte nám a my vám poradíme.

Jsme vám k dispozici na telefonním čísle +420 222 553 101 vždy od pondělí do pátku: 9:00 - 17:00.

*položky označené hvězdičkou jsou povinné

Chcete získat dárek k narozeninám?