GDPR Intro

V ČR unikátní kurz General Data Protection Regulation (GDPR) o ochraně osobních údajů. Klíčové povinnosti i praktická implementace EU Nařízení 2016/679 se zkušenostmi z projektů i tvorby GDPR Dokumentace.

Chcete porovnat s dalšími kurzy?

Virtual Training nebo e-Learning?

Máme dostatečnou flexibilitu, takže vybírat můžete jak prezenční termíny, tak online kurzy.

Zkuste živý kurz virtuálně

Koho se týká GDPR

Na koho se vztahuje ukazuje nejlépe tato GDPR infografika > 

Kurz je určen všem, kteří hledají více, než jednostraný výklad z pohledu právníků, zákonodárců, či dalších, jednostraně profilovaných rolí. 

GDPR Intro™ je svým zaměřením vhodný i pro ty z vás, kteří při své pracovní činnosti přicházejí do styku se zpracováváním, nebo uchováváním osobních údajů.
  • Více než výklad Evropského nařízení
  • Odnesete si veškeré znalosti potřebné k zavedení GDPR do organizace
  • Získáte komplexní soubor dovedností (procesy, legislativa, technologie)
Koho se týká GDPR

Cíle kurzu

  • První kroky k mapování a kontrole dat
  • Narušení dat - jak se připravit, reagovat a chránit
  • Dopady GDPR na procesy a technologie v organizaci
  • Roadmapa (postup implementace) k zajištění shody s GDPR
  • Jmenování a povinnosti Pověřence pro ochranu osobních údajů

Benefity kurzu

Proč GDPR Intro? Zde se můžete zeptat na cokoli!

Věděli jste, že musíte být připraveni prokázat udělený souhlas všech kontaktů? Téměř 90% účastníků na kurzu zjistilo, že v řadě případů mají vyžadování souhlasů protiprávní. 

Většina zpracovatelů osobních údajů nemá ani správný přehled o právních titulech pro jednotlivá zpracování. Porušování zásad minimalizace je na denním pořádku. 

Spisový a skartační řád nemá 60% zpracovatelů. Při kontrole musíte mít záznamy o činnostech. A pro ně potřebujete projekt. Získejte praxi a potřebnou kvalifikaci, která je už nyní nejžádanější na českém trhu.

Co jsme si pro vás v rámci kurzu připravili?

  • Příklady vypořádání se s GDPR v organizaci
  • Znalosti potřebné k zavedení GDPR do organizace
  • Komplexní soubor doporučení (procesní, technické, legislativní)
gdpr zpracování osobních údajů tipy

Harmonogram

09:00 – 10:30

Úvod do GDPR

  • Definice Rolí
  • EU Nařízení vs. Legislativa
  • Povinnosti při ochraně osobních údajů

10:30 – 10:45

Coffee Break

10:45 – 11:45

GDPR Scope

  • Osobní a citlivá data
  • Zásady procesů GDPR
  • Principy zpracování dat

Odpovědnosti

  • Principy GDPR v praxi
  • Struktura a obsah osobních dat
  • Nová pravidla pro zpracovávání dat
  • Nová pravidla pro schromažďování dat

11:45 – 12:30

DPO

  • Sankce
  • Reporting
  • Práva a povinnosti
  • Navazující kurz DPO

Vyvětlíme, co implementace nového evropského nařízení o ochraně osobních údajů znamená z pohledu právního, procesního, ale i IT technologií pro organizace, jako je ta Vaše.

Ukážeme vám ve strukturované podobě, co nařízení GDPR znamená pro správce, zpracovatele, manažery a top management.

  • Délka bloku 90 minut
  • Vyučovacích hodin 4 hodin
  • Občerstvení Ano
  • Zkouška Ne

František Nonnemann

Tématice práva a praxe zpracování a ochrany osobních údajů věnuje již déle než deset let. Po vystudování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze působil řadu let ve vedoucích pozicích na Úřadu pro ochranu osobních údajů, mj. jako vedoucí právního oddělení. 

Podílel se rovněž na přípravě akreditovaného kurzu Pověřenec pro ochranu osobních údajů, je autorem Příručky pro pověřence, věnuje se i rozvoji dalších GDPR služebvzorových dokumentů, metodik, vytvořil online bezplatný nástroj pro GDPR Audit a nyní spolupracuje v pracovní skupině pro certifikaci v rámci GDPR Compliance.

Nelze opomenout ani aktivní činnosti v evropských pracovních skupinách pro ochranu osobních údajů i na mezinárodních kontrolních aktivitách. Je spoluautorem komentáře k zákonu č. 110/2019Sb., o ochraně osobních údajů, i komentáře k GDPR, stejně jako řady odborných článků.

  • 2016 - nyní | Auditor (TAYLLORCOX)
  • 2021 - nyní | Compliance & Risk Manager v projektu Partners banka
  • 2019 - 2021 | Compliance & Operational Risk Manager (MALLPay)
  • 2016 - 2019 | GDPR Pověřenec (Moneta)
  • 2009 - 2016 | ÚOOÚ: právní odd.
  • 2006 - 2009 | ÚOOÚ: tajemník dozoru
  • 2000 - 2006 | Právnická fakulta UK v Praze

Lucie Balýová

Problematice ochrany osobních osobních údajů se věnuje již více než 10 let, a to zejména s ohledem denní užívání v praktické aplikaci, provádění auditů ochrany osobních údajů, lektorské a poradenské činnosti. V advokátní praxi se zaměřuje nejen na ochranu osobních údajů, ale také na IT právo a kybernetickou bezpečnost, kdy se jednotlivé specializace zásadně doplňují pro řešení konkrétních případů. 

Lucie hojně publikuje v odborných periodikách, je členkou odborného spolku gdpr.cz a autorkou několika odborných knih, a často se vyjadřuje k dotazům problematiky osobních údajů, IT práva či kybernetické bezpečnosti a vyučuje i na několika vysokých školách.

Jan Cuřín

Absolvent ČVUT FEL, následně poradce s mezinárodním přesahem v oblasti implementace a optimalizace systému řízení informační (ITSM) a kybernetické (ISMS) bezpečnosti. Získané zkušenosti aplikuje z pozice akreditovaného Lead Auditora v oblastech IT Service Managementu, ISMS a GDPR.

Hledáte více, než školení?

+10 let zkušeností TAYLLORCOX s ochranou osobních údajů ve 4 krocích

#1. GDPR Audit Tool

Udělejte si audit shody s GDPR v profesionální kvalitě a zdarma. Výstupy vám ukáží co a v jakém rozsahu upravit.

Zahájit audit >

#2. GDPR vzory dokumentace

GDPR Accelerator Toolkit™ je sada všech klíčových dokumentů, která nám šetří čas na velkých i malých projektech.

Pořídit dokumentaci >

#3. Příručka pro DPO

Praktická příručka pro Pověřence na ochranu osobních údajů se zabývá profesionální přípravou na roli "Pověřence" 

Zakoupit knihu >


Další GDPR služby >

GDPR aktuálně

Přímý marketing klasickou poštou

Přímý marketing klasickou poštou

Můžete posílat obchodní nabídky poštou, zalepené v obálce? A za jakých podmínek?

Zobrazit celý článek

EU udává tón, ať se nám to líbí nebo ne

EU udává tón, ať se nám to líbí nebo ne

Množství a složitost předpisů vzbuzují vášně. Rozumět jim a dodržovat je není lehké. Avšak při obchodování přes hranice zjišťujeme, že složitost může být vyvážena univerzálností.

Zobrazit celý článek

Etika a nástroje využití AI v souvislosti s GDPR

Etika a nástroje využití AI v souvislosti s GDPR

Amerika aj Čína sú pri vývoji a implementácií AI s obrovským náskokom pred EÚ. Okrem iných dôvodov sú to obrovské finančné a vedecké zdroje, ale aj nezaťažovanie sa rôznymi etickými a morálnymi...

Zobrazit celý článek

Padla nejvyšší pokuta za porušení GDPR v ČR: 351 milionů Kč!

Padla nejvyšší pokuta za porušení GDPR v ČR: 351 milionů Kč!

Dočkali jsme se historicky nejvyšší pokuty od Úřadu pro ochranu osobních údajů. Za co přesně ÚOOÚ udělil společnosti Avast Software s.r.o. sankci 351.000.000,- Kč a co si z jeho rozhodnutí vzít pro...

Zobrazit celý článek

Žádost o poskytnutí informací a GDPR

Žádost o poskytnutí informací a GDPR

Věčné téma poskytování informací a ochrany osobních údajů a soukromí dotčených osob. Jaká jsou základní pravidla pro povinné subjekty podle informačního zákona?

Zobrazit celý článek

Open source a GDPR

Open source a GDPR

Kybernetická bezpečnost dnes z významné části souvisí s open source software. Open source je však nutno hodnotit i z pohledu ochrany osobních údajů a GDPR.

Zobrazit celý článek

Generativní AI, rizika pro ochranu údajů a jak jim předcházet

Generativní AI, rizika pro ochranu údajů a jak jim předcházet

Co to vlastně je generativní umělá inteligence (AI), jak pracuje, co umí a co neumí? Jaká jsou její rizika obecně a pro ochranu osobních údajů zvláště?

Zobrazit celý článek

GDPR revize 2024: Jak to dopadne?

GDPR revize 2024: Jak to dopadne?

Evropská komise spustila další evaluaci GDPR. V čem GDPR funguje dobře a v čem hůře? Jak se do hodnocení zapojit?

Zobrazit celý článek

5 aktuálních výzev k 5. narozeninám GDPR

5 aktuálních výzev k 5. narozeninám GDPR

GDPR je pořád stejné. Ani český zákon o zpracování osobních údajů z roku 2019, který nahradil do té doby platnou „stojedničku“, čili zákon č. 101/2000 Sb., zatím nedoznal žádných změn. Znamená to...

Zobrazit celý článek

Úřady začnou kontrolovat GDPR Pověřence

Úřady začnou kontrolovat GDPR Pověřence

Pověřenci pro ochranu osobních údajů v hledáčků úřadů. Dozorové úřady z celé Unie, včetně toho českého, se zaměří právě na to, jestli správci a zpracovatelé jmenovali pověřence. A pokud ano, jestli...

Zobrazit celý článek

3+1 zásadních změn v GDPR pro rok 2022+

3+1 zásadních změn v GDPR pro rok 2022+

Téměř nikdo si nevšiml, že nám pod rukama utekl mezinárodní den ochrany osobních údajů (28. ledna). Asi není co slavit :-) Naopak, jsou zde 3+1 výzvy v oblasti zvyšujícího se tlaku na ochranu...

Zobrazit celý článek

Compliance: plnění právních povinností chytře a efektivně

Compliance: plnění právních povinností chytře a efektivně

Každý compliance management systém musí být přizpůsobený podmínkám konkrétní organizace, její struktuře, produktům, které nabízí, interním procesům a skutečným rizikům, kterým čelí. Toto jsou moje...

Zobrazit celý článek

TOP 6 GDPR pokut aktuálně: nedodržování může vyjít i na miliardu korun

TOP 6 GDPR pokut aktuálně: nedodržování může vyjít i na miliardu korun

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (General Dat Protection Regulation, GDPR) je účinné již dva a půl roku. Přijato bylo ještě o dva roky dříve, na jaře roku 2016, takže všechny organizace...

Zobrazit celý článek

GDPR certifikace, pečetě a známky pro doložení souladu s nařízením o ochraně osobních údajů

GDPR certifikace, pečetě a známky pro doložení souladu s nařízením o ochraně osobních údajů

Jednou ze změn, kterou obecné nařízení ochraně osobních údajů (GDPR) přineslo, je povinnost každé organizace dokládat soulad své činnosti s právními požadavky na řádné zpracování osobních...

Zobrazit celý článek

Bezpečnostní hrozby a rizika kamerových systémů v době GDPR

Bezpečnostní hrozby a rizika kamerových systémů v době GDPR

Provozování kamerových systémů, jejichž účelem je identifikace konkrétních fyzických osob, je podle ustáleného výkladu Úřadu pro ochranu osobních údajů i soudů považováno za zpracování osobních údajů.

Zobrazit celý článek

Vyřešte navždy GDPR pro eshop, či webové stránky

Vyřešte navždy GDPR pro eshop, či webové stránky

GDPR poradna dlouholetého vedoucího pracovníka právního oddělení ÚOOÚ, tentokrát na téma internetových prezentací a elektronických obchodů.

Zobrazit celý článek

★ GDPR Dokumentace (šablony i vzory)

★ GDPR Dokumentace (šablony i vzory)

Věděli jste, že máte povinnost na vyžádání předložit GDPR Dokumentaci Úřadu pro ochranu osobních údajů, v rámci principu doložitelné odpovědnosti?

Zobrazit celý článek

GDPR DPO se zařadil do TOP 10 nejžhavějších pracovních nabídek

GDPR DPO se zařadil do TOP 10 nejžhavějších pracovních nabídek

Poptávka po odbornících v oblasti ochrany osobních údajů stále stoupá. V tomto roce jich bude chybět až 75tisíc.

Zobrazit celý článek

Ignorujete pozici Pověřence, protože se na vás přímo nevztahuje? Děláte chybu!

Ignorujete pozici Pověřence, protože se na vás přímo nevztahuje? Děláte chybu!

Nevztahuje se na vás povinnost pověřence, proto se jím nemusíte zabývat? Omyl. Informace a zejména ty, které mají povahu osobních údajů, jsou cenným aktivem každé organizace. A GDPR nařízení se...

Zobrazit celý článek

GDPR Audit Tool

GDPR Audit Tool

Připravte se na nové nařízení o ochraně osobních údajů, které vstoupí v platnost 25. května 2018 s Auditním nástrojem, který vyvinul certifikační orgán TAYLLORCOX. Nástroj je zatím dostupný zdarma!

Zobrazit celý článek

Jakou kvalifikaci a jaký kurz potřebuje Pověřenec pro ochranu osobních údajů?

Jakou kvalifikaci a jaký kurz potřebuje Pověřenec pro ochranu osobních údajů?

Má to být právník, nebo je lepší agendu delegovat na IT? Jakou roli hraje HR, Marketing, Interní Audit? Kdo má nejlepší předpoklady stát se DPO?

Zobrazit celý článek

10 nejčastějších omylů o GDPR

10 nejčastějších omylů o GDPR

Úřad pro ochranu osobních údajů zpracoval desatero nejčastějších omylů či zavádějících tvrzení o obecném nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). 

Zobrazit celý článek

Jak splnit nová pravidla GDPR?

Jak splnit nová pravidla GDPR?

Po veřejné správě, ale i soukromých společnostech se vyžaduje mj. zřízení pozice Data Protection Officer (DPO), Pověřenec pro ochranu osobních údajů.

Zobrazit celý článek

To musíte mít

Stáhněte si do mobilu svoji aplikaci dřív, než přijdete na kurz

Bezplatná mobilní aplikace pro manažery. Výkladový a překladový slovník, auditní nástroj.

Kromě auditního nástroje pro ochranu osobních údajů zde využijete konsolidované termíny a definice tisíců manažerských výrazů v oblasti řízení projektů, programů, portfolia, rizik, enterprise architektury, bezpečnosti a ochrany osobních údajů a dalších:

  • PRINCE2®, MSP®, MoP®
  • MoR®, ISMS, GDPR, ZokB
  • TOGAF, ArchiMate, ITIL &  ITSM a mnoho dalších

iOS, Android slovník >

GDPR audit zdarma online

Související produkty

Seznam.cz

GDPR Šablony
GDPR Dokumentace Standard verze

GDPR pro živnostníky, malé podniky atd. Předvyplněné vzory všech potřebných dokumetů. Snadné řešení od A - Z

Akce
Bestseller

Cena5 990 Kč

GDPR Šablony
GDPR Dokumentace Business verze

GDPR vzory dokumentů a směrnic určené pro firmy, korporace a veřejnou správu 

Akce
Bestseller

Cena9 990 Kč

GDPR Knihy
GDPR - Praktický komentář

Udělejte si v GDPR jasno díky tomuto ucelenému komentáři k nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679

Cena880 Kč

GDPR Knihy
Praktická příručka Pověřence pro ochranu osobních údajů

Praktická příručka (nejen pro pověřence) pomůže všem, kteří zpracovávají osobní údaje, nebo nastavují pravidla dle GDPR.

Akce
Bestseller

Cena299 Kč

Jak nás hodnotí

Excelentní hodnocení od 1409 hodnotících

V čem jsou naše reference výjimečné? Nejsou to jednorázové akce. K nám se lidé vrací rádi a nezavírají před námi dveře.

  • Kristýna D.
  • 15.12.22

S kursem jsem byla velmi spokojena, dobre prakticke priklady i judikatura.  Mam  zajem i o kurs pro pokrocile. 

  • Bohdan T.
  • 15.12.22

Kurz byl super!

  • Lenka M.
  • 16.11.22

Přínosná prezentace, velmi erudovaný školitel.

  • Andrea M.
  • 16.11.22
  • GasNet s.r.o.

Pan Nonnemann je skutečný odborník na OOÚ a umí skvěle předat své bohaté zkušenosti. Školení bylo super, určitě bych doporučila všem.

  • GDPR anonymizováno
  • 16.11.22

Velmi zajímavý kurz s příklady z praxe

  • GDPR Anonymizováno
  • 07.12.20

Spokojená, splnil má očekávání. Lektor se v dané problematice výborně orientuje, má široký přehled, reaguje na dotazy, umí udržet pozornost.

  • GDPR Anonymizováno
  • 01.06.20
  • Freelancer

S kurzem jsem spokojená, splnil očekávání úrovně intro a byl veden zajímavou formou - interaktivně, s dotazy a modelovými situacemi.

  • GDPR Anonymizováno
  • 29.05.20
  • Dopravní podnik hl. města Prahy

Kurz konaný formou virtuální třídy hodnotím výborně, neboť i díky lektorovi byl veden poutavou formou, nad mé očekávání, byl velmi interaktivní a prostřednictvím kurzu jsem získal úvodní podvědomí o oblasti GDPR.

  • Kristýna Š.
  • 02.03.20
  • Airbank

Ok.

  • Jaromír V.
  • 02.03.20
  • Ústav zdravotnických informací a statistiky

Výborný.

Zobrazit dalších 10 recenzí absolventů

Podívejte se na úplný seznam referenčních klientů, kteří na nás nedají dopustit.

Vaše hodnocení
*****

Nejste si jisti, zda je tento kurz pro vás?

Zavolejte nám a my vám poradíme.

Jsme vám k dispozici na telefonním čísle +420 222 553 101 vždy od pondělí do pátku: 9:00 - 17:00.

*položky označené hvězdičkou jsou povinné

Chcete získat dárek k narozeninám?