10 faktů, které jste o Kanban nevěděli

Vzpomenete si, kdy vás naposledy zaskočil Bottleneck (úzké hrdlo) v projektu? Tyhle překážky jsou nejvíc limitujícím a rizikovým faktorem nejenom v projektech, ale v jakémkoliv procesu návrhu, vývoje, implementace, transformace, spuštění nového produktu, služby…

Vzpomenete si, kdy vás naposledy zaskočil Bottleneck (úzké hrdlo) v projektu? Tyhle překážky jsou nejvíc limitujícím a rizikovým faktorem nejenom v projektech, ale v jakémkoliv procesu návrhu, vývoje, implementace, transformace, spuštění nového produktu, služby…

Podle mých zkušeností neexistuje lepší systém, jak odhalit překážky a úzká hrdla v projektech než je KANBAN. Mám rád, když jedna nástěnka (no dobře Kanban Board) řekne úplně vše o vašem projektu.

Máte přehled o množství rozpracovaných úkolů, včetně souvislostí a vše pěkně směřuje k co nejrychlejšímu dodávce. Při správném využití pozitivně posílíte spolupráci a kolaboraci v týmu. A vaše byznysová agilita bude o pár levelů výš. Tak jako je každá organizace jedinečná, ani Kanban nemá „jeden postup pro všechny“. 

1. Je Kanban pokaždé unikátní?

Tak, jako je jedinečná každá organizace, ani Kanban nemá přístup „one size fits all“. Kanban vám vyřeší řadu problémů, např. jak vyhodnotit efektivitu práce, jaký progres je na úkolech a projektech, omezení, bariéry, rizika a především zda se plní cíle projektů.

2. Co znamená, že Kanban je „focus“ & „flow“

Co dělají úspěšní manažeři jinak? Umí předvídat. To znamená stabilně a důsledně dodržovat principy. Jak toho dosáhnout v dynamickém prostředí plném rizik? Kanban Univerzita TAYLLORCOX vás naučí různé přístupy, které fungují na velkých i malých projektech. Naučíme vás s Kanbanem předvídat. Ukážeme vám, jak ohnout metodiku, abyste minimalizovali objem nedokončené práce. Zkrátka to nejdůležitější bude dokončené jako první.

3. Jak moc nás Kanban změní?

Systém Kanban nastaví zrcadlo současnému stylu práce a následně diagnostikuje příčinu problémů. Za pomocí Quick Win (rychlých efektivních změn) budete hladce řešit i ty nejnáročnější úkoly, bez traumatu.

4. KANBAN je agilní

Principem metodiky jsou procesy (flow-based system), ale podporuje i práci v iteracích. Agendu v projektech koordinuje, zjednodušuje a usnadňuje komunikaci, takže práce probíhají rychleji s menší chybovostí. Navíc online vidíte rozpracované body a kapacitní limity, takže budete schopni se lépe rozhodovat, co je pro vás aktuálně prioritou. A budete připraveni na měnící se podmínky v průběhu projektu.

5. Kanban reaguje na realitu, ne domněnky

Jiné metodiky jsou založené na předpokladech, odhadech… Kanban na faktických datech z oblasti měření, validace a skutečném stavu věcí. Narazili jste na problém? Vyzkoušejte experiment prostřednictvím Kanban simulace, které řešení bude nejlepší. Prakticky tím odstraníte osočování, vše se soustředí na to, jak celý systém zlepšit.

6. Kanban je živý systém

Naučíte se techniky, jako je ověřování produktů (validace), správa portfolia, detailní plánování, řízení kapacit, motivační modely a mnoho dalších. Kanban se neustále rozvíjí: obsahuje nejmodernější techniky a znalosti.

7. Kanban podporuje řízení rizik

nejenom přehled o stávajícím stavu na projektech. Naučíme vás řídit rizika v projektech. U vysoce rizikových oblastí nastavíte techniky rychlého sledování výsledků a výkonu. Přínosem je i fakt, že Kanban zvládá rizika tak snadno a pohodlně, že lze rizika řídit na všech organizačních úrovních, dle jejich priorit.

8. Kanban vyvažuje poptávku a kapacity

Nezvládáte řídit poptávky? V Kanban System existujte několik metodik, jak zlepšit způsob zpracování nové poptávky. Naučíte se i techniky, které eliminují zpoždění, pozitivně ovlivňují produktivitu a pomohou vyřešit i ty největší výzvy na projektech.

9. Kanban není jen pro IT a vývoj software

Kanban se s úspěchem používá všude tam, kde se poskytují profesionální služby, nebo vytváří produkty. Je jedno, jestli vaším byznysem jsou digitální služby, produkty, nebo vývoj.

Máme případové studie a praktické tipy pro využití Kanban metodiky ve vzdělávání, právních službách, obchodu, marketingu, HR, veřejné správě, telco, pojišťovnictví, výrobě a řady dalších odvětví.

10. Kanban @scale

Velké organizace s tisíci zaměstnanci napříč státy využívají Kanban jako nástroj pro řízení projektů a zlepšení kulturní agility. Správným nastavením a využitím metodiky v korporacích získáte skvělý nástroj pro realizaci strategie, řízení rizik a zlepšení komunikace napříč projekty.

Nastartuje projekty s Kanban System Design

Chcete získat dárek k narozeninám?