GdprGDPR GAP Analýza

Rozdílová (srovnávací, nebo také GAP) analýza je další krok na cestě ke splnění požadavků ochrany osobních údajů. Výstupem je projektový plán, vyspělost vašich procesů, požadavky na interní směrnice, technologie a legislativu. Implementaci pak zvládnete se vzorovou dokumentací GDPR vlastními silami.

Chcete porovnat s dalšími kurzy?

Filtrování nabídky kurzů

Měna | EUR

Školení na míruna Vašem pracovišti
Místo Individuální
Délka 1 den
Jazyk Česky
Proškolení v místě Vašeho pracoviště
Cena Individuální
28Únor 2019Čtvrtek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 13 000 Kč
Cena bez DPH 9 000 Kč
25Duben 2019Čtvrtek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 13 000 Kč
Cena bez DPH 9 000 Kč
20Červen 2019Čtvrtek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 13 000 Kč
Cena bez DPH 9 000 Kč
22Srpen 2019Čtvrtek
Místo Praha
Délka 1 den
Obsazenost Volno
Jazyk Česky
Cena před slevou 13 000 Kč
Cena bez DPH 9 000 Kč

Komu je určen

Všem, kteří chtějí nejrychlejší a nejefektivnější cestou splnit požadavky GDPR

Mělo by jít o první krok, bez kterého se neobejdete. To jak efektivně se dokážete vypořádat s GDPR záleží právě na GAP Analýze. je dána tím, jak kvalitní podklady a v jaké podobě jsou vypracované.

Komu je určen

Přínosy Workshopu

Využíváme metodický nástroj GDPR CMM (Capability Maturity Model)

Je nejefektivnější metodika pro posouzení souladu stávající ochrany osobních údajů v organizaci proti požadavkům GDPR a ePrivacy

GAP analýza CMM vám pomůže zjistit stav všech zmapovaných požadavků a oblastí tak, abyste byli schopni realizovat změny, doplnili chybějící procesy a realizovali níže uvedená opatření

GDPR CMM hodnotí aktuální připravenost po stránce

  • technické (IT / IS / Aplikace)
  • papírová dokumentace (kartotéky, formuláře)
  • procesní (nastavení pravidel, postupů, směrnic)
  • právní (legislativa GDPR a zákona na ochranu osobních údajů)
Přínosy Workshopu

Co se naučíte

  • Vyzkoušíte si práci v nástroji GDPR GAP CMM (Capability Maturity Model)
  • Připravíte projekt zajištění shody s Nařízení 679/2016 EU GDPR v organizaci
  • Odpovíte si na otázku "co", "jak", a "proč" realizovat na základě výstup GAP Analýzy
  • Získáte soupis doporučených opatření a podrobný plán co, jak a proč implementovat!

Cíle GAP Analýzy

Cílem GAP analýzy je naučit vás identifikovat nesrovnalosti mezi požadavky stanovenými v Obecném nařízení na ochranu osobních údajů oproti stávajícímu zpracování dat. 

Jmenovitě jde o Řízení rizik, Rozsah zpracování, Role a odpovědnosti, Práva subjektů údajů, Workflow zpracování dat, Bezpečnost osobních údajů a Výkon Pověřence ochrany osobních údajů.

Postup GAP Analýzy

  • Zhodnocení dopadu Nařízení 679/2016 EU na organizaci.
  • Rámcové definice údajů a způsob jejich vedení (listinné, strukturované data, nahrávky a další..)
  • Posouzení pozice Pověřence na ochranu osobních údajů. Doporučení dalšího postupu v rámci GDPR
  • Oblasti a rozsahy nutných zásahů k zajištění souladu GDPR (IT, Právo, Web, Listinné záznamy, HR, atd..)


Výstupy GAP Analýzy

  • Nutnost jmenování DPO
  • Stav v oblasti ICT a nutné změny
  • Stav v oblasti právní a nutné změny
  • Stav v oblasti řízené dokumentace a nutné změny 
  • Stav v oblasti listinných dokumentů a nutné změny
  • Obecné doporučení o působnosti GDPR na organizaci


Rozsah výstupu GAP Analýzy

GAP Analýza je hotová. Co dál? Ukážeme vám, jak pracovat s výstupy analýzy. 

Vytvoříte si podrobný projektový plán, který upřednostňuje klíčové oblasti a kritické procesy. Pro každou etapu projektu si stanovíte akční plán, jehož cílem je zajištění shody s GDPR.

Rozsah GDPR

Role a odpovědnosti

Práva subjektů údajů

Data Protection Officer

Životní cyklus údajů

Principy ochrany údajů

Informační systémy

Papírové kartotéky

Smlouvy a souhlasy

GDPR Lead Auditor

Vít Lidinský

Ing. Vít Lidinský, Ph.D. je vedoucí komise pro akreditaci GDPR v oblasti produktů, procesů, služeb a také personálních osvědčení Data Protection Officer

Aktivně působí jako Lead Auditor pro standardy ISO/IEC 27001 (Information Security Management System), BS 10012 (Personal Information System) GDPR a eIDAS. V neposlední řadě vykonává praxi soudního znalec v oboru.

  • Od roku 2012 vykonává praxi soudního znalce z oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady, se zvláštní specializací na informační systémy a ochranu osobních údajů.
  • Více jak 5 let byl vedoucí odd. a vrchní ředitel na Ministerstvu Informatiky, Ministerstvu zahraničních věcí České republiky a Státní pokladně Centrum sdílených služeb (odbory ICT).
  • Vystudoval Provozně Ekonomickou fakultu, obor informační managemen - ČZU. Zde získal postupně magisterský (Ing.) a doktorský titul (Ph. D.)

Potřebujete rychlou odpověď na otázku? Neváhejte nám napsat a zeptat se. Umíme pomoci s řadou případných problémů. Praktické tipy a rady získáte přímo od našich Auditorů. Je to tak jednoduché. Stačí položit dotaz.

Vit lidinsky approved trainer tx

Hledáte více, než školení?

+10 let zkušeností TAYLLORCOX s ochranou osobních údajů ve 4 krocích

#1. GDPR Audit Tool

Udělejte si audit shody s GDPR v profesionální kvalitě a zdarma. Výstupy vám ukáží co a v jakém rozsahu upravit.

Zahájit audit >

#2. GDPR vzory dokumentace

GDPR Accelerator Toolkit™ je sada všech klíčových dokumentů, která nám šetří čas na velkých i malých projektech.

Pořídit dokumentaci >

#3. Příručka pro DPO

Praktická příručka pro Pověřence na ochranu osobních údajů se zabývá profesionální přípravou na roli "Pověřence" 

Zakoupit knihu >


Další GDPR služby >

To musíte mít

Stáhněte si do mobilu svoji aplikaci dřív, než přijdete na kurz

Bezplatná mobilní aplikace pro manažery. Výkladový a překladový slovník, auditní nástroj.

Kromě auditního nástroje pro ochranu osobních údajů zde využijete konsolidované termíny a definice tisíců manažerských výrazů v oblasti řízení projektů, programů, portfolia, rizik, enterprise architektury, bezpečnosti a ochrany osobních údajů a dalších:

  • PRINCE2®, MSP®, MoP®
  • MoR®, ISMS, GDPR, ZokB
  • TOGAF, ArchiMate, ITIL &  ITSM a mnoho dalších

iOS, Android slovník >

To musíte mít

GDPR Aktuálně

★ GDPR Dokumentace (šablony i vzory)

★ GDPR Dokumentace (šablony i vzory)

Věděli jste, že máte povinnost na vyžádání předložit GDPR Dokumentaci Úřadu pro ochranu osobních údajů, v rámci principu doložitelné odpovědnosti?

Zobrazit celý článek

GDPR Audit Tool

GDPR Audit Tool

Připravte se na nové nařízení o ochraně osobních údajů, které vstoupí v platnost 25. května 2018 s Auditním nástrojem, který vyvinul certifikační orgán TAYLLORCOX. Nástroj je zatím dostupný zdarma!

Zobrazit celý článek

Jakou kvalifikaci a jaký kurz potřebuje Pověřenec pro ochranu osobních údajů?

Jakou kvalifikaci a jaký kurz potřebuje Pověřenec pro ochranu osobních údajů?

Má to být právník, nebo je lepší agendu delegovat na IT? Jakou roli hraje HR, Marketing, Interní Audit? Kdo má nejlepší předpoklady stát se DPO?

Zobrazit celý článek

Jak kurz hodnotí absolventi?

V čem jsou naše reference výjimečné? Nejsou to jednorázové akce. K nám se lidé vrací rádi a nezavírají před námi dveře.

  • Martin A.
  • 16.04.18
  • Daily Fitness Olga Šípková

Hodnotím velmi pozitivně lektory, kteří workshopy vedou, je vidět, že mají mnoho zkušeností s problematikou GDPR a dokáží své znalosti předat dál. 

  • Martin P.
  • 16.04.18
  • Klusák advokátní kancelář

Fajné :o))

  • Aleš P.
  • 16.04.18
  • Freelancer

Výborné.

  • Šárka Z.
  • 16.04.18
  • Všeobecná zdravotní pojišťovna

Školení od TAYLLORCOX vnímám jako jedno z nejlepších, které jsem absolvovala a to díky týmu profesionálů, auditorů, kteří do toho vnesou systematičnost. Výklad je správný, stručný. Velmi kladně hodnotím "střízlivý pohled na celou problematiku a implementaci GDPR". Za velké pozitivum považuji i nástroj Toolkit, což je sada šablon, metodik, pomocníků pro imlementaci a tvoření dokumentů.

  • Ervin H.
  • 16.04.18
  • MAS Sedlčansko

Velmi dobrý kurz.

  • Luboš S.
  • 23.01.18
  • Haida

Kurz splnil moje očekávání.

Podívejte se na úplný seznam referenčních klientů, kteří na nás nedají dopustit.

Vaše hodnocení
*****

Chcete to připravit na míru? Kontaktujte nás!

Zavolejte nám a my vám poradíme.

Jsme vám k dispozici na telefonním čísle +420 222 553 101 vždy od pondělí do pátku: 9:00 - 17:00.

*položky označené hvězdičkou jsou povinné

Chcete získat dárek k narozeninám?