GDPR GAP Analýza

Rozdílová (srovnávací, nebo také GAP) analýza je další krok na cestě ke splnění požadavků ochrany osobních údajů. Výstupem je projektový plán, vyspělost vašich procesů, požadavky na interní směrnice, technologie a legislativu. Implementaci pak zvládnete se vzorovou dokumentací GDPR vlastními silami.

Chcete porovnat s dalšími kurzy?

Virtual Training nebo e-Learning?

Máme dostatečnou flexibilitu, takže vybírat můžete jak prezenční termíny, tak online kurzy.

Zkuste živý kurz virtuálně

Komu je určen

Všem, kteří chtějí nejrychlejší a nejefektivnější cestou splnit požadavky GDPR

Mělo by jít o první krok, bez kterého se neobejdete. To jak efektivně se dokážete vypořádat s GDPR záleží právě na GAP Analýze. je dána tím, jak kvalitní podklady a v jaké podobě jsou vypracované.

Komu je určen

Přínosy Workshopu

Využíváme metodický nástroj GDPR CMM (Capability Maturity Model)

Je nejefektivnější metodika pro posouzení souladu stávající ochrany osobních údajů v organizaci proti požadavkům GDPR a ePrivacy

GAP analýza CMM vám pomůže zjistit stav všech zmapovaných požadavků a oblastí tak, abyste byli schopni realizovat změny, doplnili chybějící procesy a realizovali níže uvedená opatření

GDPR CMM hodnotí aktuální připravenost po stránce

  • technické (IT / IS / Aplikace)
  • papírová dokumentace (kartotéky, formuláře)
  • procesní (nastavení pravidel, postupů, směrnic)
  • právní (legislativa GDPR a zákona na ochranu osobních údajů)
Přínosy Workshopu

Co se naučíte

  • Vyzkoušíte si práci v nástroji GDPR GAP CMM (Capability Maturity Model)
  • Připravíte projekt zajištění shody s Nařízení 679/2016 EU GDPR v organizaci
  • Odpovíte si na otázku "co", "jak", a "proč" realizovat na základě výstup GAP Analýzy
  • Získáte soupis doporučených opatření a podrobný plán co, jak a proč implementovat!

Cíle GAP Analýzy

Cílem GAP analýzy je naučit vás identifikovat nesrovnalosti mezi požadavky stanovenými v Obecném nařízení na ochranu osobních údajů oproti stávajícímu zpracování dat. 

Jmenovitě jde o Řízení rizik, Rozsah zpracování, Role a odpovědnosti, Práva subjektů údajů, Workflow zpracování dat, Bezpečnost osobních údajů a Výkon Pověřence ochrany osobních údajů.

Postup GAP Analýzy

  • Zhodnocení dopadu Nařízení 679/2016 EU na organizaci.
  • Rámcové definice údajů a způsob jejich vedení (listinné, strukturované data, nahrávky a další..)
  • Posouzení pozice Pověřence na ochranu osobních údajů. Doporučení dalšího postupu v rámci GDPR
  • Oblasti a rozsahy nutných zásahů k zajištění souladu GDPR (IT, Právo, Web, Listinné záznamy, HR, atd..)

Výstupy GAP Analýzy

  • Nutnost jmenování DPO
  • Stav v oblasti ICT a nutné změny
  • Stav v oblasti právní a nutné změny
  • Stav v oblasti řízené dokumentace a nutné změny 
  • Stav v oblasti listinných dokumentů a nutné změny
  • Obecné doporučení o působnosti GDPR na organizaci

Jan Cuřín

Absolvent ČVUT FEL, následně poradce s mezinárodním přesahem v oblasti implementace a optimalizace systému řízení informační (ITSM) a kybernetické (ISMS) bezpečnosti. Získané zkušenosti aplikuje z pozice akreditovaného Lead Auditora v oblastech IT Service Managementu, ISMS a GDPR.

František Nonnemann

Tématice práva a praxe zpracování a ochrany osobních údajů věnuje již déle než deset let. Po vystudování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze působil řadu let ve vedoucích pozicích na Úřadu pro ochranu osobních údajů, mj. jako vedoucí právního oddělení. 

Podílel se rovněž na přípravě akreditovaného kurzu Pověřenec pro ochranu osobních údajů, je autorem Příručky pro pověřence, věnuje se i rozvoji dalších GDPR služebvzorových dokumentů, metodik, vytvořil online bezplatný nástroj pro GDPR Audit a nyní spolupracuje v pracovní skupině pro certifikaci v rámci GDPR Compliance.

Nelze opomenout ani aktivní činnosti v evropských pracovních skupinách pro ochranu osobních údajů i na mezinárodních kontrolních aktivitách. Je spoluautorem komentáře k zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, i komentáře k GDPR, stejně jako řady odborných článků.

  • 2016 - nyní | TAYLLORCOX: GDPR Auditor
  • 2016 - nyní | Moneta: Pověřenec
  • 2009 - 2016 | ÚOOÚ: právní odd.
  • 2006 - 2009 | ÚOOÚ: tajemník dozoru
  • 2000 - 2006 | Právnická fakulta UK v Praze

Vít Lidinský

Ing. Vít Lidinský, Ph.D. je vedoucí komise pro akreditaci GDPR v oblasti produktů, procesů, služeb a také personálních osvědčení Data Protection Officer

Aktivně působí jako Lead Auditor pro standardy ISO/IEC 27001 (Information Security Management System), BS 10012 (Personal Information System) GDPR a eIDAS. V neposlední řadě vykonává praxi soudního znalec v oboru.

  • Od roku 2012 vykonává praxi soudního znalce z oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady, se zvláštní specializací na informační systémy a ochranu osobních údajů.
  • Více jak 5 let byl vedoucí odd. a vrchní ředitel na Ministerstvu Informatiky, Ministerstvu zahraničních věcí České republiky a Státní pokladně Centrum sdílených služeb (odbory ICT).
  • Vystudoval Provozně Ekonomickou fakultu, obor informační managemen - ČZU. Zde získal postupně magisterský (Ing.) a doktorský titul (Ph. D.)

Potřebujete rychlou odpověď na otázku? Neváhejte nám napsat a zeptat se. Umíme pomoci s řadou případných problémů. Praktické tipy a rady získáte přímo od našich Auditorů. Je to tak jednoduché. Stačí položit dotaz.

Jak nás hodnotí

Excelentní hodnocení od 1284 hodnotících

V čem jsou naše reference výjimečné? Nejsou to jednorázové akce. K nám se lidé vrací rádi a nezavírají před námi dveře.

  • Martin A.
  • 16.04.18
  • Daily Fitness Olga Šípková

Hodnotím velmi pozitivně lektory, kteří workshopy vedou, je vidět, že mají mnoho zkušeností s problematikou GDPR a dokáží své znalosti předat dál. 

  • Martin P.
  • 16.04.18
  • Klusák advokátní kancelář

Fajné :o))

  • Aleš P.
  • 16.04.18
  • Freelancer

Výborné.

  • Šárka Z.
  • 16.04.18
  • Všeobecná zdravotní pojišťovna

Školení od TAYLLORCOX vnímám jako jedno z nejlepších, které jsem absolvovala a to díky týmu profesionálů, auditorů, kteří do toho vnesou systematičnost. Výklad je správný, stručný. Velmi kladně hodnotím "střízlivý pohled na celou problematiku a implementaci GDPR". Za velké pozitivum považuji i nástroj Toolkit, což je sada šablon, metodik, pomocníků pro imlementaci a tvoření dokumentů.

  • Ervin H.
  • 16.04.18
  • MAS Sedlčansko

Velmi dobrý kurz.

  • Luboš S.
  • 23.01.18
  • Haida

Kurz splnil moje očekávání.

Podívejte se na úplný seznam referenčních klientů, kteří na nás nedají dopustit.

Vaše hodnocení
*****

Nejste si jisti, zda je tento kurz pro vás?

Zavolejte nám a my vám poradíme.

Jsme vám k dispozici na telefonním čísle +420 222 553 101 vždy od pondělí do pátku: 9:00 - 17:00.

*položky označené hvězdičkou jsou povinné

Chcete získat dárek k narozeninám?