Fast Track na ITIL 4 Foundation

Nejrychlejší cesta, jak přepnout ze staré verze ITIL v3 na ITIL version 4 Foundation: Fast Track od TAYLLORCOX.

Představujeme ITIL Fast-Track

Pravděpodobně jste už slyšeli o nové verzi ITIL 4. To, že upgrade má smysl jsem probírali na historicky prvním školení ITIL 4 Train the Trainer v České republice. Podrobně jsme se o tom rozepsali v článku: První recenze kurzu ITIL 4 Foundation v Praze.

Jen pro stručné shrnutí: ITIL v4 je agilnější, s podporou DevOps, Lean IT a propracovaným Change Managementem. Novou verzi certifikačního schématu ITIL 4 Update najdete v tomto článku. Už žádný Lifecycle Stream. Axelos ITIL 4 kompletně restrukturalizoval. Nyní má 13 nových procesů, 5 modulů a knih, které jsou rozdělené do 2 streamů:

  • MP: Managing Professional
  • SL: Strategic Leader (nejvyšší level)

Jak přejít na ITIL 4 Foundation?
⬆⬆⬆ Fast-Track z ITIL v3 od TAYLLORCOX

ITIL 4 je ve všech ohledech lepší, než předchozí verze. Mnohem lepší, než si myslíte. A používání metodiky bude i nadále zdarma. Vše je totiž financováno z licenčních poplatků za školení a certifikace. Verze 4 bude bezpochyby globální industry standard pro digital age. To znamená, že bude podporovat moderní technologie a osvědčené postupy, které doprovázejí digitální transformaci v roce 2019+

Den “D” tedy datum představení metodiky pro celý svět je stanoveno na 28. února 2019. A již za 2 týdny můžete být první, kdo získá tuto prestižní kvalifikaci v ČR! V pondělí 11. března, tedy pouhé 2 týdny od celosvětové premiéry bude ITIL 4 Foundation v Praze dostupný u TAYLLORCOX.

ITIL 4 certifikační schéma
ITIL 4 certifikační schéma

Řada manažerů právě dokončila certifikaci ITIL Foundation. Otázka, kterou nám absolventi dávají stále častěji: jak dál, pokud mám jen ITIL v3, nebo ITIL 2011 Foundation certifikát? Některé "školící společnosti" nabízí “ITIL na steroidech”. Pro představu jde o 1-2 denní kurz, který nazvali bridge a garantují, že vás připraví na certifikaci ITIL 4. Zkoušeli jsme to, nefunguje to.

Vysvětlíme proč:
  • Je zde 13 nových ITIL procesů
  • Ty ostatní jsou zcela restrukturalizované
  • Změnil se přístup, procesy, terminologie z Lifecycle na Service Value Stream
  • Nový ITIL je upgradovaný o to nejlepší z DevOps, Lean IT, Agile, Change Management

Možná si pamatujete, že ITIL Foundation bridge ve zkrácené podobě 1 den jsme nabízeli před více jak 10 lety. Proč to nefunguje nyní?

Šlo o rok 2007, kdy byl představen ITIL v3, který převzal z ITIL v2 10 klíčových procesů a pouze je rozšířil. Ten bridge dostal přezdívku “easy peasy lemon squeezy”. Překlenovací školení a certifikace z ITIL v2 na ITIL v3 byla opravdu jednoduchá, resp. téměř stejná.

Proč absolvovat 3 denní kurz a opravdu nestačí zkrácená verze

Začneme otázkou: proč je tady vlastně nová verze? Systematická globalizace nás nutí znovu a znovu posunovat hranice. Neustálé zlepšování služeb je klíčovým faktorem, který rozhoduje kdo z vás bude úspěšnější a získá své místo v přeplněné konkurenci.

Jako IT manažer potřebujete být lepší, než ostatní. Maximalizovat přínosy své práce. Proto vám ukážeme, jak transformovat IT Service Management znalosti do praxe. S pomocí evoluční verze ITIL procesů, které jsou součástí ITIL 4.

ITIL 4 Update má zcela novou filosofii. Přístup je diametrálně odlišný od ITIL v3. Ani s terminologií, která byla před 10 lety si dnes nevystačíte u certifikační zkoušky, natož v praxi. Je to zcela nový způsob myšlení a modelování vašich procesů, nebo řízení projektů.

Nejde tedy o žádný facelift, nebo upgrade toho, co znáte. Inovovaný program ITIL 4, způsobil revoluci v myšlení a přístupu k uplatňování IT Service Managementu v praxi pomocí Agile, DevOps a Lean IT akcelerátorů, které obsahuje. Maximální kompatibilita, flexibilita. To je oč tu běží.

Na chvilku se zastavme a vybavte si všechny nové technologie a metodiky, které vznikly, nebo se masově rozmohly od vydání ITIL® v3 v roce 2006. IT prostředí se za 10+ let od základů změnilo. Agile, DevOps, cloud computing, SaS, Enterprise Architektura… To vše musí být schopen dnešní manažer řídit, spravovat, či obsluhovat.

ITIL 4 je zcela odlišný. I ty 3 dny, na které je kurz koncipován jsou a budou pro vás hodně intenzivní. Výklad, praktické příklady, případová založené na situacích, kterým každý den čelíte, cvičná zkouška. Další modul a znovu to samé. Garantujeme vám, že ty 3 dny se na kurzu nebudete nudit. Pokud opravdu chcete pochopit směr, kterým se ITIL vyvíjí, registrujte se na plnohodnotný kurz.

Je tu i možnost samostudia, ale to se nevyrovná zkušenostem našich akreditovaných trenérů, kteří absolvovali speciální výcvikový camp ve Velké Británii, kolébce ITIL.

Takže co byste měli dělat se svým certifikátem ITIL v3 Foundation?

ITIL® 4 Foundation Bridge je zcela nový kurz, který je u TAYLLORCOX koncipován tak, aby svým obsahem a strukturou pomohl manažerům, kteří již získali certifikaci ITIL v3 Foundation a chtějí udržet krok s vývojem, resp. upgradovat na ITIL 4.

Tento kurz je určen všem, kteří mají platný certifikát ITIL v3, nebo starší. V rámci kurzu se kandidáti seznámí s nejnovějšími best practice v oblasti řízení IT služeb (ITSM), novou terminologií pro portfolio digital age technologií kterou organizace používají v rámci ITSM (cloud, networking, leant, agile..) a to není vše. 

ITIL 4 Foundation má v sobě integrované akcelerátory, na využití toho nejlepšího z DevOps, Agile a Lean IT. Tento “bridge” se pochopitelně zaměřuje také na klíčové rozdíly mezi ITIL v3 a ITIL 4 a obsahuje řadu dalších script, oficiálních cvičných testů a dalších instrukcí, které jsou potřebné pro úspěšné absolvování certifikační zkoušky ITIL 4, která je součástí ceny.

ITIL 4 Foundation Bridge kurz >

Jaké dopady má ITIL na vaši práci a budoucí kariéru?

Certifikace ITIL deklaruje manažerské schopností řízení IT, resp. IT Service Managementu dle celosvětově nejrozšířenější metodiky ITIL. Úspěšné absolvování zkoušky znamená, že máte nejlepší předpoklady a potřebné znalosti pro aplikování těchto best practice na všech úrovních organizace (strategická, řídící, provozní, podpůrná). Dokážete využít doporučení k eliminaci neefektivních postupů a řešení a dokážete zabránit neefektivnímu návrhu / vývoji / přepracování IT produktů a služeb.

IT profesionálové s certifikací ITIL jsou na svých pozicích nadstandardně placeni. ITIL v3 Foundation je v posledních 10 letech jednou z nejlépe placených kvalifikací. Pravidelně se umísťuje v na předních pozicích TOP 10 nejžádanějších certifikací v IT a napříč všemi certifikacemi (tedy i mimo IT) se umísťuje v TOP 20 must have školení!

Metodikou ITIL a vůbec IT Service Managementem žijeme. Jako jediní v ČR jsou naši trenéři (ITIL Approved Trainers) také mezinárodně certifikovanými auditory u TAYLLORCOX RCB (Registered Certification Bodie) v oblasti ITSM dle ISO/IEC 20000-1, tedy ISO standardu, který je určen pro auditování a optimalizaci ITIL procesů. Hodnota školení není v materiálech, ale především v know-how, které vám rádi předáme v kurzech ITIL 4 Foundation bridge.

Jaká bude vaše cesta? Upgradujete na ITIL 4 Foundation? A pokud ano, tak samostudiem, nebo včetně certifikace u TAYLLORCOX?

Chcete získat dárek k narozeninám?